Björklöven segrare – trots Kopackas hattrick

(31701) Björklöven
Bildbyrån

Publicerad: 28 januari 2024

FacebookXWhatsApp

Björklöven vinner över Brynäs med 5-4 efter förlängning. Melker Thelin byttes ut efter Jack Kopackas hattrick i den andra perioden och ersattes av Niklas Svedberg.

Brynäs tog tag i taktpinnen direkt när laget spräckte nollan redan efter 56 sekunder. Målet gjordes av Hockeyallsvenskans skytteligaledare Jack Kopacka och var hans 23:e fullträff för säsongen. Målet görs efter en magisk passning av Jordie Benn som hittar Kopacka ensam framför Melker Thelin.

– Det känns som att de får varandra igenom mittzon, det blir ett halvt missförstånd och en två mot tvåa, säger Stefan Klemetz i TV4.

08.12 kvitterar Björklöven via Gustav Possler som assisteras av Malte Sjögren. Målet granskades innan beslutet på isen fastställdes, målet gjordes inte genom en sparkrörelse.

16.05 återtar Brynäs ledningen genom Linus Lindbloms klubba. Men endast 19 sekunder senare är det återigen utjämnat, det efter att Joel Mustonen tryckt dit 2-2.

– Vi kan vara lite tuffare, det var väl på deras andra mål som vi var lite för lätta framför mål. De får ju stå och bara slå in den, där måste vi bli lite bättre. Sedan framför deras mål också, se till så att vi står i vägen så att backarna kan få till ett bra skott med oss som skymmer, säger Linus Lindblom till TV4.
4-4 är ställningen efter två spelade perioder. Jack Kopacka fullbordade sitt hattrick med att tvåmålsskytt i perioden. Björklövens mål gjordes av Fredrik Andersson och Andreas Wiklund.
Björklöven avgör matchen på förlängning efter att den tredje perioden blev mållös. Myles Powell stod för det matchavgörande målet.