(27282) Örebro/Timrå
Bildbyrån

Publicerad: 29 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Efter en rysaravslutning så står det klart att Örebro är klar för semifinal i SHL. Filip Berglund blev stor matchhjälte i hemmalaget där han låg bakom alla mål för hemmalaget med sina tre assist.

Örebro är klara för semifinal i SHL. Efter en match som bjöd på det mesta så står det klart efter att man besegerat Timrå med 3-2 på hemmaplan.

Hemmalaget skulle öppna målskytten i matchen när Linus Öberg kunde styra in 1-0 i powerplay. En period som Örebro annars förde spelmässigt och var nära flertalet gånger att utöka ledningen, men 1-0 stod sig efter 20 minuter.

Just powerplayspelet har varit en av Örebros styrkor mot Timrå och målskytten Öberg förklarar varför:
– Vi flyttar pucken bra och försöker ständigt vara ett hot. Det är väl det som gör ett bra powerplay och det har visat sig funka också, säger han till C More.

Örebro skulle fortsätta föra spelet och skapa det mesta i den andra perioden. Man skulle även utöka ledningen i matchen genom Oliver Eklind, som kunde prickskjuta in 2-0 till hemmapublikens stora glädje. I powerplay hade Timrå ett jätteläge när Olli Palola fick ett öppet läge, men en fin räddning från Enroth i målet nekade finländaren.

Istället för reducering så kom kallduschen för Timrå, när Milton Oscarsson kunde styra in 3-0 till Örebro.
Vi måste spela bättre, mycket mycket närmare varandra. Dels i forechecken där vi är för spretiga och i egen zon där vi bara skickar ut pucken. Vi måste va mer connected så vi kan få fast längre tid i anfallszon också, säger Timråkaptenen Anton Lander till C More.

Och en drömstart i den tredje perioden skulle man få i Timrå, när Jakob Stenqvist kunde placera in 3-1 efter en läcker dragning och välplacerat skott. Med 15 minuter kvar uppstod en situation som skapade irritation hos bortalaget, där backen Didrik Strömberg fick en klubba över ansiktet och började blöda från munnen. Domarna valde däremot att inte döma någon utvisning på Örebrospelaren – och istället visa ut målskytten Stenqvist för roughing.

Men jubla igen skulle man få göra i bortalaget, när lagkaptenen Anton Lander kunde reducera till 3-2 – när han i powerplay kunde slå in en puck som hamnade framför mål. Efter målet tog Timrå över matchen fullständigt och skapade flertalet farliga chanser mot Enroth och Örebro. Men hemmalaget skulle hålla undan och kvalificera sig till semifinal i SHL.

Christopher Mastomäki summerar serien mot Timrå och vad som gjorde att Örebro spelar semifinal:
–  Tryggheten i vårt grundspel till att börja. Jag tycker vi över de här sju matcherna är det bättre laget i slutändan och vinner, jag tycker vi har mer att ge dock. Tycker inte vi har fått det att stämma hundraprocentigt här i matcherna, så vi ser fram semifinalerna och spela ännu bättre, säger han till C More.

Det var en nedstämd men samtidigt stolt Ante Karlsson i Timrå som träffade C More efter matchen:
– Jag är jättestolt, man måste se helheten på det. Vi blev femma i serien, vi har haft en bra vardag. Spelare har kommit och gått, alla har blivit formade i den mentalitet och den vardag vi vill ha i Timrå. Vi har hittat vägar hela tiden att ta oss ur eventuella formsvackor och sen har vi hittat vägar att vinna. Zoomar man ut så är vi stolta över säsongen, men det är tufft nu, säger han till C More.

Örebro ställs nu mot Skellefteå i semifinal medans Frölunda som slog ut Färjestad får möta Växjö.

Örebro HK – Timrå IK 3-2 (1-0, 2-0, 0-2)