Alexander Wiklund Alexander Ytterell

Publicerad: 18 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Efter en tuff start för Björklöven fick forwarden Alexander Wiklund ett hjärnsläpp.
Med full kraft drog han klubban i knävecket på Djurgårdsbacken Alexander Ytterell – och fick matchstraff. Nu kom straffet.

Björklöven fick en mardrömsstart på Hovet mot Djurgården när kvartsfinalen drog igång. Efter tre minuter stod det 2–0 till Djurgården efter två kanonskott och målvakten Joona Voutilainen blev utbytt.
Björklöven lyckades sedan inte utnyttja sina powerplay-lägen och i början av den andra perioden tappade erfarne Björklöven-forwarden Alexander Wiklund fattningen efter en närkamp med Djurgårdsbacken Alexander Ytterell.

Fula slashingen gav matchstraff

Med stor kraft slashade Wiklund Djurgårdsspelaren Ytterell i höger knäveck så att han gick i däck.

Efter en snabb videobedömning fastställde domarna sitt beslut på isen och delade ut fem minuter och matchstraff för slashingen. Sportbladet berättade sent på måndagkvällen att Wiklund blivit anmäld till disciplinnämnden och riskerar avstängning.
En bekräftelse kom från Hockeyallsvenskan på tisdagsmorgonen. I anmälan mot Wiklund står det på ligans hemsida: "När det gått 6 min 54 sekunder i period 2 så får Björklövens spelare nr 29 Alexander Wiklund en lätt knuff så han tappar balansen. Han reser sig upp och åker emot Djurgårdens nr 3 och ger igen med en ordentlig slashing i knävecket. Alexander Wiklund anmäls för slashing".
På eftermiddagen kom beslutet: En match avstängning. Wiklund missar därmed match två på tisdag kväll.

DIF utnyttjade powerplay

Djurgården utnyttjade powerplay-läget redan efter 17 sekunder då Kalle Loponen dunkade in 3–0. Det blev det matchavgörande målet i 6–2-vinsten.
Alexander Ytterell fick efter några minuter efter smällen ge upp och lämnade matchen för att ta sig ut till omklädningsrummet.
Redan före matchen tappade Djurgården Ytterells backpartner Daniel Glad, som haft skadekänning, och kunde inte göra comeback som planerat.

ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor