Björklöven vann toppmötet – gav Modo andra raka förlusten

Publicerad: 30 december 2022

FacebookXWhatsApp

Björklöven är tillbaka på segerspåret igen.
I rivalmötet med Modo vann man med klara 4–1.

Efter att monsterviten med 16 raka segrar tagit slut på torsdagskvällen väntade ett nytt test för Modo när man på hemmaplan tog emot Björklöven i ett hett derby. Och då kom också andra raka förlusten för serieledarna.

Christopher Bengtsson gav gästerna från Umeå ledningen drygt elva minuter in i första perioden och Björklöven var svåröverlistade den här kvällen. Alexander Wiklund prickade in 2–0 i slutet av andra perioden och det var ett bra läge för tre poäng för Umeålaget.

Ledningen bevakade man sedan i tredje perioden, och utökade den också med knappt fyra minuter kvar när Maxime Fortier la in 3–0 i tom bur. En Modoreducering kom från David Bernhardt, men närmare än så kom inte Öviksgänget.

Elliot Ekefjärd fastställde slutresultatet till 4–1 bara 22 sekunder efter Modos reduceringsmål. Resultatet gör att Björklöven krympte avståndet upp till Modo till elva poäng.

Modo Hockey–IF Björklöven 1–4 (0–1, 0–1, 1–2)

Mål, Modo:
David Bernhardt

Mål, IFB: Christopher Bengtsson, Alexander Wiklund, Maxime Fortier, Elliot Ekefjärd

Skott: 37–30 (12–9, 14–14, 11–7)