Nykomlingen pressade serieledarna igen: "Sätter oss i en position där vi kan ta poäng"

Publicerad: 27 november 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. För andra gången på två veckor stod Väsby upp bra mot Timrå.
Men för andra gången på två veckor fick man vända hem utan poäng.
– Jag tycker att arbetsinsatsen och tävlingsnivån var väldigt bra från vår sida, den kan man inte klaga över, säger tränaren Viktor Tuurala till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

För exakt två veckor sedan möttes Timrå IK och Väsby IK i NHC Arena.

Då vann Timrå med 3–1, efter att Väsby tagit ledningen.

Och denna fredagskväll var det mycket som påminde om den matchen för två veckor sedan.

Väsby tog ledningen, efter en läcker prestation av Johannes Nilsson, och stod upp bra under matchens gång, men fick se sig besegrade och lämna NHC Arena utan poäng.

Denna gång efter 5–3 till Timrå.

– Jag tycker att arbetsinsatsen och tävlingsnivån var väldigt bra från vår sida, den kan man inte klaga över, säger tränaren Viktor Tuurala.

I den andra periodens slutskede, efter att Raphael Lavoie kvitterat till 3–3, skickade Henrik Rommel iväg ett skott som domarna först signalerade hade passerat mållinjen. Ett mål som hade inneburit 4–3 med knappt två minuter kvar av perioden.

Men efter videogranskning dömdes målet bort då pucken gått i först den högra stolpen och sedan den vänstra innan den ramlade ut, utan att ha passerat mållinjen.

Tre minuter in i tredje perioden kunde Timrå sedan göra 4–3.

– Med facit i hand hade vi behövt att den pucken gått in, hade den gått in är jag övertygad om att det blir ett helt annat resultat. Men jag tycker att vi krigar på och återigen sätter oss i en position där vi kan ta fler poäng, säger Tuurala.

I Väsby gjorde den NHL-meriterade kanadensaren Colin Smith debut, bara timmar efter att han anslutit till laget.

– Sett till förutsättningarna ett väldigt positivt intryck. Han har spelat några träningsmatcher i Tyskland men sett till förutsättningarna var det absolut godkänt, så det känns positivt att bygga vidare på det, för honom också, säger Tuurala om sitt senaste tillskott i truppen.