(16001) Simon Holmström
Bildbyrån

Publicerad: 26 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

New York Islanders-lånet Simon Holmström stod på noll poäng inför matchen mot Västerås.
Då slog han till med ett mål och en assist och föranledde 7–2 segern för Vita Hästen.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner

Vita Hästens NHL-lån Simon Holmström har haft en tuff start i HockeyAllsvenskan och stod noterat för noll poäng inför måndagens omgång. Då slog 19-åringen till med ett mål och en assist i 5–2 segern mot Västerås.

Först kvitterade han för Vita Hästen i mitten av den andra perioden – efter att Lukas Zetterberg gjort 1–0 för Västerås.

I slutet av den första perioden gjorde Topi Nättinen 2–1 till Vita Hästen.

Efter en mållös mittenakt klev Simon Holmström återigen in i matchbilden, då han spelade fram Marcus Fagerudd till 3–1 i början på den tredje perioden.

Minuten senare utökade gästerna sin ledning ytterligare, efter att Arvid Degerstedt styrt in Kim Johanssons skott från blå.

Strax däretfer kom även femman för gästerna. Filip Cruseman var sist på pucken.

Västerås fick sedan chansen i numerärt överläge och det dröjde inte länge innan Jimmie Jansson Lorek reducerat.

Det målet skulle dock vara förgäves. Innan slutsignalen ljöd hade Vita Hästen gjort både 6–2 och 7–2.

Västerås–Vita Hästen 2–7 (1-2, 0-0, 1-5)