Sent mål avgjorde toppmötet – Modo tog 13:e raka segern

(25641) Theodor Niederbach Modo
Jonas Forsberg/Bildbyrån

Publicerad: 7 december 2022

Modo hamnade i underläge men vände och vann toppmötet mot Södertälje med 2–1. Mikkel Aaagaard blev hjälte med ett sent mål när Modo tog sin trettonde raka seger – vilket även är nytt klubbrekord.

– Vi ville det klart mest i kväll, säger Mikkel Aagaard i C More.

Det var två lag i bra form som ställdes mot varandra när serieledande Modo tog emot andraplacerade Södertälje. Södertälje tog ledningen efter ett skott av Renars Krastenbergs men i den tredje perioden vände Modo på matchen.

Först kvitterade hemmalaget när Theodor Niederbach sköt in 1–1 och avgörandet kom med drygt två minuter kvar att spela när Modo la in pucken framför mål och Mikkel Aagaard lyckades få in den i mål efter en del krångel.

– Det känns bra, jag tycker att vi jobbar för det hela tredje perioden. Vi ville det klart mest i kväll. Det var inte vår bästa match kan jag säga men vi hittar ett sätt att vinna och det säger mycket om gruppen, säger Mikkel Aagaard i C More efter matchen.

Bara fyra lag har tidigare lyckats vinna 13 eller fler matcher i rad sedan ligan startade 2005 och nu blev Modo den femte klubben som lyckades. Det är även nytt klubbrekord för Modo.

Modo–Södertälje 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)

Mål, Modo: Theodor Niederbach, Mikkel Aagaard
Mål, Södertälje: Renars Krastenbergs
Skott: 29–30 (10–10, 11–11, 7–9)