(25260) Pontus Netterberg Kristianstad
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 4 november 2022

FacebookXWhatsApp

Målkungen Nick Schilkey gjorde två mål när Björklöven vände mot Kristianstad. Men Kristianstad kom tillbaka genom två mål av Pontus Netterberg och vann till slut med 7–4.

– Målen trillade dit och det var jätteskönt, säger Mikael Gath, tränare i Kristianstad, till C More.

Först gjorde Nick Schilkey 1–2 på straff för bortalaget och sedan slog han till för andra gången när han satte 2–3 i den andra perioden med ett skott upp i högerkrysset. Därmed har Björklövens målkung gjort 15 mål på 16 matcher. Bortalagets kvittering till 3–3 kom i början av den tredje perioden och vändningen fullbordades strax efteråt när Kim Johansson satte 4–3 i powerplay för bortalaget.

Men Kristianstad svarade genom Pontus Netterberg som gjorde två mål på drygt två minuter i slutet av matchen och vände tillbaka. Sedan satte Aleksi Ainali 6–4 i powerplay och 7–4 kom i öppen kasse från hemmalaget.

– Spelet i fem mot fem är riktigt bra i två och en halv period, jag är supernöjd med vår insats i dag. Målen trillade dit och det var jätteskönt. Vi håller ihop laget på ett annat sätt än vi gjort de senaste matcherna, säger Mikael Gath, tränare i Kristianstad, till C More efter matchen.

Därmed tog Kristianstad en efterlängtad seger efter att bara vunnit två av de nio senaste matcherna innan dess medan Björklöven förlorade efter fyra raka segrar innan dess.

Kristianstad–Björklöven 7–4 (2–0, 1–2, 4–2)

Mål, Kristianstad: Theodor Pistek, Rikard Olsén, Aleksi Ainali, Pontus Netterberg 2, Aleksi Ainali, Dennis Svensson
Mål, Björklöven: Nick Schilkey 2, Scott Pooley, Kim Johansson
Skott: 38–28 (11–6, 7–8, 20–14)