Ek: Djurgårdens stjärnor gjorde ingen besviken på Hovet

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgårdens stjärnor Marcus Krüger och Daniel Brodin var tillbaka på Hovet.
Och som de var det.

Hovet som premiärarena är fina grejer. Och både Djurgården och Västerås gjorde det här till en septemberkväll att minnas.

8 094 åskådare på plats i Stockholm – det var smockat till sista plats – och en handfull busslaster med supportrar från Västerås skapade en precis lika härlig ljudkuliss som i SHL. Och konfettiregnet precis före nedsläpp var i all sin enkelhet rätt vackert. Så här kommer det så klart inte vara varje kväll i Hockeyallsvenskan i Stockholm, men det gav helt klart Djurgården en rejäl skjuts in i den nya verkligheten ett hack ner i seriesystemet.

Nyfikenheten på de hemvändande stjärnorna Marcus Krüger och Daniel Brodin var och är stor och ingen av dem gjorde någon besviken. När Djurgården fick spela powerplay hade de mer eller mindre lekstuga. Det var 3–0 efter den första perioden och där och då såg Västerås ut som ett slaget lag.

Brodin och Krügers kedjekamrat Noah Östlund åkte sig fri, blev hakad, fick straff och hade chansen att göra 4–0 på VIK, men erfarne och dubbelt SM-guldvinnande målvakten Johan Gustafsson visade varför Västerås kan tillhöra toppen i ligan den här säsongen när han iskallt väntade ut Östlunds straffslag och räddade.

Efter det hade VIK sin bästa period i matchen och gick upp till 3–2 inom av 46 sekunder i den andra perioden. Matchen stod och vägde i början av period tre och Västerås hade sin absolut bästa möjlighet att utjämna matchen när Djurgården drog på sig dubbla utvisningar och hamnade i spel tre mot fem i en minut och 49 sekunder.

Det var då som den dubble Stanley Cup-mästaren Marcus Krüger visade sin stora klass. Om man är van att spela i boxplay mot världens bästa spelare i världens bästa liga förstår ni snabbt vilken ovärderlig tillgång han blir för Djurgården i Hockeyallsvenskan.

##Krüger dirigerar en försvarsbox som chefen för Pentagon.

Djurgården redde ut det numerära underläget mycket tack vare skottäckningar och en storspelande Carl Lindbom i hemmamålet.

Ett av kvällens högsta jubel kom när Djurgården fick in sin fjärde spelare efter utvisningen och inte långt efter det att stockholmarna blivit fulltaligt fick Djurgården chansen att kontra. Och Krüger, mannen som slitit ont i boxplay, var den som fick tag i pucken på fel ställe av isen för VIK. Han serverade Olle Liss som dyngade in 4–2. Ett knäckande mål för Västerås och ett matchvinnande mål för Djurgården.

Många lag, precis som när Djurgården var bra i SHL, kommer att komma till Hovet och känna hur jobbigt det är att spela här. Västerås var möjligen en aning övertaggat i första perioden och drog på sig utvisningar som kostade baklängesmål och uppförsbacke.

Djurgården gjorde sina tre första mål i powerplay och det bäddade för den första trepoängaren i Hockeyallsvenskan.

Krüger stod för två assist. Brodin för ett mål och en assist. Olle Liss pangade in två mål och även John Norman blev målskytt. En skön start för Djurgårdslägret med en 5–3-vinst och en drös av spelare med en bra förstakväll på jobbet.