Upprört i Kristianstad efter förlusten: "Vi är inte nöjda, om jag säger så"

Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Kristianstad satt i förarsätet mot Timrå i stora delar av matchen.
Trots det lämnar man Medelpad med noll poäng efter en sen vändning från hemmalaget – efter ett par omdiskuterade situationer.
– Vi är inte nöjda, om jag säger så, säger KIK-tränaren Mikael Gath om domsluten.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Kristianstad har nu avverkat två tredjedelar av sina bortamatcher i Norrland efter att man i lördags fallit igenom mot Modo och under söndagen förlorat mot Timrå med 2–4.

Mot Modo var det inget alls som stämde, desto bättre såg det däremot ut mot Timrå.

Två gånger om tog man ledningen, men man fick varje gång se hemmalaget kvittera. Efter Jens Löökes 2–2-mål, drygt nio minuter in i tredje perioden, kom sedan ledningsmålet för Timrå bara en och en halv minut senare och närmare än så kom inte Kristianstad.

– Jag tycker att vi är bra i 50 minuter, vi kontrollerar matchen precis som vi ville. Sedan blir det som blir, säger Mikael Gath och fortsätter:

– Hade vi spelat såhär i fredags hade vi vunnit med fem sex puckar, det är jag helt övertygad om. Så pass stor är skillnaden. Jag tycker att vi skulle haft med oss en större ledning när det är tio minuter kvar. Jag tycker att vi gör en solid bortamatch där vi har kontroll på dem.

Slutskedet av matchen kom att präglas av utvisningar och upprörda känslor, där båda lagen kände sig förfördelade.

Timrås 2–2-mål kom i numerärt överläge och 4–2-målet kom strax efter att Kristianstad blivit fyra spelare på isen efter att man klarat av spel tre mot fyra.

Och man var inte nöjda med domsluten man fick emot sig i KIK-lägret.

– Det är jäkligt tufft att komma hit som Kristianstad, man får inte med sig mycket. Nu får man inte kommentera domarnas insatser så egentligen kan man lägga ned att diskutera för det ingår ju i helhetsbilden, så är det. Vi är inte nöjda, om jag säger så, säger Gath.

Samtidigt fick Kristianstad två gånger om spela fem mot tre, utan att överlista Jakob Johansson i Timråmålet.

– Jättedåligt, det är dåligt spel av oss, säger Gath.