(25470) Scott Pooley Björklöven
Johan Löf/Bildbyrånn

Publicerad: 8 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Björklöven ställdes mot jumbon Västervik i omgång 51. Och tabelläget för de båda lagen skulle visa sig i den här matchen, där Björklöven körde över Västervik.

Det var toppen mot botten i Winpro Arena i Umeå under måndagen, när Björklöven tog emot jumbon Västervik.

Man skulle få en drömstart i hemmalaget när man efter 4.05 öppnade målskyttet i matchen. Målskytt var 23-årige Jacob Olofsson som avslutade ett mönsteranfall, framspelad av Joel Mustonen. Just nämnde Olofsson skulle även utöka hemmalagets ledning till 2-0 med fyra minuter kvar av perioden.

Björklöven skulle fortsätta trumma på i den andra perioden. Först gjorde backen Daniel Rahimi 3-0 innan Alex Hutchings kunde sätta fyran bakom Edvin Olofsson i Västerviks mål, men man var inte klar där. 5-0 och 6-0 skulle komma inom loppet av 30 sekunder, där först Scott Pooley skulle hänga dit 5-0 innan han spelade fram Fredric Weigel till 6-0 målet. Med en sekund kvar av perioden skulle Västervik få en puck i nät även dem, det genom Joshua Winquist i powerplay.

Man fick vänta hela till 14.41 i den tredje perioden innan nästa mål skulle komma i målfesten, och det var återigen hemmalaget. Scott Pooley gjorde sitt andra mål för kvällen när han satte slutresultatet.

Vinsten innebär nu att Björklöven fortfarande har chans på serieseger, där allt avgörs i den sista omgången.

IF Björklöven – Västerviks IK 7 – 1 (2–0, 4–1, 1–0)
Målskyttar IFB: Jacob Olofsson x2, Daniel Rahimi, Alex Hutchings, Scott Pooley x2, Fredric Weigel
Målskyttar VIK: Joshua Winquist