Weigels känga i Björklövens seger: "Han kan ju filma min målgest också"

(27180) Fredric Weigel
Bildbyrån

Publicerad: 23 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Två mål och två assist när Björklöven vann med 6–2. I den fjärde kvartsfinalen handlade allt om Fredric Weigel.

I pausintervjun passade han även på att rikta en känga mot Västerås lagläkare som anmälde Daniel Rahimi i efterhand efter förra matchen.

– Deras lagläkare brukar ju rapportera saker och han stod och filmade oss här i båset. Då tänkte jag att han kunde filma min målgest också och skicka in till disciplinnämnden, säger Weigel till C More.

Det var en upptrissad stämning mellan Björklöven och Västerås inför kvartsfinal fyra. I den tredje kvartsfinalen tacklade Björklövens Daniel Rahimi Västerås Nick Albano i huvudet, något som missades av domarna under matchen. Västerås valde att, i samråd med lagets läkare, i efterhand anmäla tacklingen. Detta kritiserades av bland andra Björklövens sportchef Per Kenttä som tyckte att det bröt mot klubbarnas "gentlemen´s agreement". Under torsdagen kom också disciplinnämndens besked att Rahimi stängs av i tre matcher

Under torsdagens match tog Västerås ledningen tidigt efter ett powerplay-mål av Sakari Salminen – sen började Fredric Weigel show. 30-åringen gjorde två mål innan den första perioden var över och efter det andra målet åkte han framför Västerås bänk med en provocerande målgest. I pausintervjun med C More valde han också att rikta kritik mot motståndarnas lagläkare:

– Absolut var det tänkt att provocera. Deras lagläkare brukar ju rapportera saker och han stod och filmade oss här i båset. Då tänkte jag att han kunde filma min målgest också och skicka in till disciplinnämnden.

– Absolut använder vi det som tändvätska. Om han står och filmar oss i båset och håller på är det klart det blir tändvätska. Jag gillar att göra mål mot Västerås. Jag brukar göra det, avslutar Weigel.

Weigels tändvätska verkade hålla i sig för i den andra perioden hittade han bak till backen Kim Johansson i powerplay som kunde sätta dit 3–1 från blålinjen. I slutet av perioden var Västerås ytterst nära att kvittera efter en tilltrasslad situation framför mål men efter lång videogranskning kunde det konstateras att pucken aldrig var över linjen.

Västerås hade nog behövt ett mål där för i den tredje perioden rann det iväg. Tre Björklöven-mål och en Västerås-reducering gjorde att matchen slutade 2–6.

Björklöven leder nu med 3–1 i matcher och har chansen att säkra en semifinalplats på hemmaplan på lördag.

Västerås IK – IF Björklöven 2–6 (1–2, 0–1, 1–3)
Mål, VIK:
Sakari Salminen, Lukas Zetterberg.
Mål, IFB:  Fredric Weigel 2, Kim Johansson, Fredric Andersson, Scott Pooley, Joel Mustonen.
Skott: 31–28 (10–12, 13–10, 8–6)
Björklöven leder med 3–1 i matcher.