Djurgården rivstartade slutspelet.
Efter tre minuter mot Björklöven hade två backar skjutit två skott i krysset.
Och i början av den andra perioden klev förstecentern Myles Powell av.

Vilken rivstart det blev på Hovet när kvartsfinalen mellan Djurgården och Björklöven inleddse.
Björklöven och huvudtränaren Viktor Stråhle tvingades göra ett målvaktsbyte på Hovet redan efter 3.02.
Då hade först Djurgårdsbacken Edvin Hammarlund skjutit 1–0 i målvakten Joona Voutilainens plockhandskkryss efter 1.44.

Ett andra backmål efter tre minuter

Sedan var det ett nytt backmål för Djurgården då Axel Andersson följde med upp i ett anfall på högerkanten och han drog iväg ett skott i det andra krysset bakom Voutilainen och så var det 2–0.

Då fick Stråhle göra ett byte och reservmålvakten, ex-djurgårdaren Niklas Svedberg fick ta över efter utbytte Joona Voutilainen.
Snacka om mardrömsstart för Björklöven. Och omvänt en smakstart för Djurgården.
– Skönt att få en bra start. De känns lite svajiga så vi tog vara på det och körde på, säger Djurgårdsbacken Axel Andersson i pausintervjun på Hovet.

Björklöven om chockstarten

Björklöven-backen Carl-Johan Lerby fick förklara den målmässiga chockeyn och 2–0-underläget efter en period.
– Jag tycker egentligen vi startar bra. Vi får ner pucken djupt på dem som vi vill. Vi skapar några anfall. Sedan har de två skott och två mål. Bra utdelning från deras sida, säger han till TV4.

Fler tuffa smällar för Löven

I början av den andra perioden kom nästa smäll för Björklöven. Djurgårdsforwarden Albin Grewe och Björklöven-centern Myles Powell hamnade i en tilltrasslad situation som ledde till att Powell kanade in i sargen med ryggen före och han såg ut att slå i huvud och nacke.
Märkbart groggy leddes han av isen för att ta sig till omklädningsrummet.
Fortsättningen blev nästan ännu värre för Björklöven.

Wiklund fick hjärnsläpp – och matchstraff

Erfarne Alexander Wiklund fick hjärnsläpp och drog på sig ett matchstraff genom att slasha Djurgårdsbacken Alexander Ytterell över baksidan av benet.
Det kostade Wiklund fem minuter och matchstraff och Björklöven ett 3–0-mål i baken sedan Kalle Loponen smällt in pucken i powerplay.
Ytterell kunde inte spela vidare efter att ha blivit sänkt av Wiklund. Inte blev det roligare när Djurgårdens Daniel Brodin kunde kontra in 4–0 och innan den andra perioden var över blev Axel Andersson tvåmålsskytt när han sopade in en retur till 5–0.

Björklöven kröp närmare

I den tredje perioden spelade Djurgården av matchen och Björklöven kunde reducera till både 5–1 genom Malte Sjögren och till 5-2 av Nick Schilkey.
I slutminuterna tog Löven ut målvakten Niklas Svedberg, men med 2.55 kvar kunde Djurgården skicka in 6–2 i tom bur då Wiktor Nilsson gjorde allt rätt.

Djurgården leder nu kvartsfinalen med 1–0 i matcher mot Björklöven.

ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!