Lundkvist målskytt när Dallas vände och vann – fixade förlängning

(25663) Nils Lundkvist Dallas
Bildbyrån

Publicerad: 9 december 2022

Med fem minuter kvar kvitterade Nils Lundkvist till 3–3 och i förlängningen vann Dallas Stars. Därmed blev han vinnare i svenskduellen mot Ottawas målvakt Anton Forsberg.

Nils Lundkvist stod för ett mål och en assist när Dallas Stars först tappade 2–0 till 2–3 men sedan kvitterade och vann i förlängning. Den 22-årige svensken var inblandad i Miro Heiskanens 2–0-mål i den första perioden och gjorde själv 3–3 med drygt fem minuter kvar att spela när han sköt på en studsande puck.

Matchen gick till förlängning där Tyler Seguin avgjorde med 29 sekunder kvar att spela när han satte 4–3 bakom Ottawas målvakt Anton Forsberg, svensken stod för 28 räddningar i förlusten.

Nils Lundkvist utsågs till en av matchens tre stjärnor och insatsen kom efter att han gått poänglös i sex raka matcher. 22-åringen kom till Dallas Stars från New York Rangers inför den här säsongen och har gjort sju poäng (2+5) på 24 matcher.