(25040) Björklöven Modo
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 19 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Nicholas Schilkey gjorde hattrick för andra matchen i rad när Björklöven vann med 5–2. För AIK var det här den fjärde förlusten på de fem senaste matcherna.

– En väldigt rolig match, säger Nicholas Schilkey till C More.

Nicholas Schilkey stod för ett hattrick i förra matchen och i onsdagens match mot AIK inledde han målskyttet för Björklöven genom att sätta 1–0 upp i nättaket från nära håll i den första perioden. Sedan var han med i förarbetet när Scott Pooley satte 2–0 i början av andra perioden och sen gjorde han sitt andra mål för kvällen som innebar 3–0.

AIK reducerade två gånger om genom två mål på 32 sekunder men i den tredje perioden fullbordade Schilkey sitt hattrick när han sköt in 4–2. Med drygt fyra minuter kvar att spela satte Joel Mustonen 5–2 i öppen kasse som blev slutresultatet.

– En väldigt rolig match. Vi håller oss till vårt spel, vi spelar bra hockey och har kemi i kedjan. Det har fungerat bra de senaste dagarna och jag har inte gjort hattrick två matcher i rad tidigare. Det har känts bra i de senaste matcherna och jag ska försöka fortsätta såhär, säger Nicholas Schilkey till C More efter matchen.

Därmed tog Björklöven sin fjärde seger på de fem senaste matcherna. För AIK var det här den fjärde förlusten på de fem senaste matcherna och laget är kvar i botten av tabellen.

Björklöven–AIK 5–2 (1–0, 2–2, 2–0)

Mål, Björklöven: Nicholas Schilkey 3, Scott Pooley, Joel Mustonen.
Mål, AIK: Daniel Muzito-Bagena, Oscar Nord.
Skott: 28–27 (11–10, 9–11, 7–6)