FacebookXWhatsApp

Tingsryds AIF säkrade kontraktet till Hockeyallsvenskan samtidigt som Västervik åker ner till Hockeyettan.
– Det är den bästa känslan som finns just nu, säger Tomas Rydén till C More.

Under fredagskvällen stod det klart att Tingsryds AIF spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong efter bortavinst mot Västervik.

Efter 30 minuters spel spräcktes nollan av bortalaget när Felix Olsson satte 0–1 målet. Sex minuter senare utökade de ledningen när lagkaptenen Daniel Öhrn klev fram och gjorde 0–2.

– Det var väldigt skönt såklart. Vi har spelat lite upp och ner men vi är bättre här i slutet på andra. Vi ska fortsätta spela och få upp spelet för att skapa lägen på dem, säger Öhrn till C More.

Västervik jagade för en reducering men åkte istället på ett matchstraff när Carl-Henrik Edwardsson åkte ut för en tackling i huvudet på Felix Olsson. Tingsryd fick spela fem minuters powerplay men gjorde inga mål.

Tingsryd säkrar därmed det allsvenska kontraktet. Västerviks tid i hockeyallsvenskan är dock över efter sju raka säsonger.

Västerviks IK–Tingsryds AIF: 0–2 (0–0, 0–2, 0–0)
Mål, TAIF: Felix Olsson, Daniel Öhrn
Skott: 19–17 (8–6, 8–10, 3–1)