Matchstraff i Karlstad – när mästarna tog ledningen mot Frölunda

Bildbyrån

Publicerad: 21 mars 2023

FacebookXWhatsApp

KARLSTAD. Färjestad vände 0–1 till 2–1 på 60 sekunder i andra perioden.

Hemmalaget släppte aldrig greppet om den tredje ronden mot Frölunda – regerande mästarna har skaffat sig en 2–1-ledning inför torsdags möte i Göteborg.

Frölunda öppnade starkt i Karlstad och var det bättre laget under första fem minuterna av den tredje kvartsfinalen mellan lagen.

Gästerna fick dessutom utdelning efter ett flygande anfall från egen zon.

Anthony Greco vann först kampen i mittzonen mot Remi Elie och Axel Bergqvist – Isac Born spelade ut pucken till Jan Mursak som till slut hittade Greco framför kassen och Frölundas ledningsmål var ett faktum.

Kort därefter slarvade Färjestad  i uppspelsfasen och Ryan Lasch fick ett läge att öka på till 2–0 men hade ingen vidare skärpa i avslutet den gången.

Färjestad åt sig in i matchen och kom tillbaka starkt spelmässigt men Frölunda gick till första pausvilan i ledning.

I andra perioden kom hemmalaget ut starkt och var det klart mest spelförande laget och det skulle ge utdelning till slut.

Joakim Nygård trampade till och rundade Lasse Johanssons kasse innan han slängde in den framför mål och där stod Linus Johansson och grävde in returen.

60 sekunder senare small det igen i nätmaskorna bakom Frölundamålvakten.

Michael Lindqvist gav Färjestad ledningen för första gången i matchen och taket höll på att lyfta i Löfbergs Arena.

Roger Rönnberg tog omedelbart sin timeout och känslan var att Frölunda fick vara nöjda med 1–2 efter hemmalagets dominans i mittperioden.

I tredje akten var Färjestad fortsatt tunga och uppförsbacken blev lite längre för gästerna när Christian Folin åkte på 5+20 för en crosschecking på Henrik Björklund.

Visserligen så klarade Frölunda av att försvara sig i boxplay-spelet – Mats Rosseli Olsen hade dessutom ett friläge i spel fyra mot fem men det här var Färjestads kväll.

Med knappt åtta minuter kvar av tredje perioden smällde August Tornberg in 3–1 och Frölunda kom aldrig närmare än så i den tredje kvartsfinalen mellan lagen.

Nu väntar nytt möte i Göteborg om två dagar.

Färjestad–Frölunda 3–1 (0–1, 2–1, 0–1)
Mål, FBK: Linus Johansson, Michael Lindqvist, August Tornberg.
Frölunda: Anthony Greco.
Skott: 38–19 (9–11, 14–6, 15–2)