Modo tog övertaget i matchserien – vann 4–3 över AIK

Bildbyrån

Publicerad: 21 mars 2023

FacebookXWhatsApp

Modo tog sin andra vinst i kvartsfinalen när de vann borta mot AIK.

Inför matchen stod det 1–1 i matcher mellan Modo och AIK där det blev gästerna som fick med sig vinsten.

Modo gjorde matchens första mål efter bara två minuter genom Theo Jacobsson. I mitten av perioden kvitterade AIK genom ett powerplay mål av Zion Nybeck. Modo tog tillbaka ledningen genom Mikkel Aagaard innan AIK gjorde sitt andra powerplay mål för kvällen genom Albert Lyckåsen. Det var en hel del utvisningsminuter i den första perioden där lagen hade åtta respektive tio utvisningsminuter under den första perioden.

– Tycker vi är alldeles för svaga, bara att steppa upp i här i andra. Skönt att vi fick in två mål i powerplay, säger Zion Nybeck till C More efter första perioden.

I den andra perioden var den Modo som kunde utöka ledningen på ett powerplay. Efter det andra perioden ledde Modo skotten med 20–0 och AIKs Filip Windlert kände att de behöver bli lite smartare.

– Det känns som en tajt match. Vi har svårt att få fast pucken i deras zon. Vi spelar lite långsamt och vi måste bli lite smartare. Vi måste få dem att jaga oss lite, säger han till C More efter den andra perioden.

Modo fortsatte göra mål i den tredje perioden där de gjorde 4–2 genom David Bernhardt. I slutet av perioden gjorde reducerade AIK till 3–4 men kunde inte få in ett kvitteringsmål vilket gjorde att Modo tog med sig vinsten.

AIK – Modo Hockey 3–4 (2–2, 0–1, 1–1)
Mål, AIK: Zion Nybeck, Albert Lyckåsen, Eric Norin
Mål, MODO: Theo Jacobsson, Mikkel Aagaard, Adam Pettersson, David Bernhardt
Skott: 20–26 (4–8, 5–12, 11–6)