Bildbyrån

Publicerad: 17 februari 2023

FacebookXWhatsApp

Det var dukat för publikfest i Umeå denna fredag.
Men hemmasegern satt hårt inne och matchen fick avgöras på straffar – där klev nyförvärvet Jens Lööke fram och skött extrapoängen till Björklöven

Det var Björklöven som öppnade piggast men en storspelande Lidbom som är en av fem finalister till årets guldgallret såg till att gästerna var med i matchen. I stället var det bortalagets lagkapten Markus Krüger som gav borta ledningen i mitten av den första perioden.

Jacob Olofsson såg till att skjuta hemmalaget tillbaka i matchen i den andra perioden när han först kvitterade till 1–1 och sedan i början av den tredje perioden även gav hemmalaget ledningen med 2–1. Men med dryga två minuter kvar av matchen såg den tidigare Björklövenspelaren Olle Liss till att kvittera matchen som sedan gick till straffar. Inga mål blev det på de fem första och då klev nyförvärvet fram och kyligt hängde dit segermålet.

– Jag är såklart jättenöjd att kunna bidra till att vinna matchen. Jag tycker vi gör det bra och deras målvakt gör en jättebra match, vi får inte in puckarna och jag tycker att vi borde ha avgjort detta tidigare, säger Jens Lööke till C More efter matchen.

IF Björklöven – Djurgården IF 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0)
Mål Björklöven: Jacob Olofsson 2, Jens Lööke
Mål Djurgården: Markus Krüger, Olle Liss
Skott: 32–23 (8–8, 11–4, 9–8, 3–3, 1–0)