Publicerad: 29 januari 2023

Erik Karlsson fortsätter att slå rekord.
I nattens möte med Pittsburgh stod svensken för både mål och en assist.
Assisten var svenskens 50 för säsongen och i och med det är Karlsson den back som snabbast nått den milstolpen under en säsong sedan 1994.

Det var en målrik historia när Pittsburgh gästades av San Jose. Gästerna tog ledningen efter knappt två minuter spelade av den första perioden.

Innan perioden var slut hade Malkin och Crosby sett till att skjuta 1–1 och 2–1 till hemmalaget innan en frispelad Erik Karlsson stötte in 2–2 till bortalaget, målet var svenskens 16 fullträff denna säsong.

I andra perioden var det Sharks som återtog ledningen med 2–3 och inför den avlsutande perioden hade laget en 3–4 ledning. I mitten av den tredje perioden kvitterade Malkin på nytt till 4–4 innan San Jose med knappa fem minuter kvar av matchen satte avgörande 4–5 till gästerna.

Med sekunder kvar på klockan kunde sedan Karlsson spela fram lagkamraten Logan Couture som med sitt andra mål för kvällen fastställa slutresultatet 4–6 till Sharks.

Assisten var nummer 50 i ordningen för Karlsson denna säsong och i och med det är han den back som snabbast har nått den milstolpen i ligan sedan 1994.

I skrivande stund går Erik Karlsson mot sin poängbästa säsong hittills i karriären och har chansen att slå 100-poängs barriären.