Tränaren Ville Nieminen har krävt mer killer instinct av sina spelare och petade bland annat nyförvärvet Mikkel Aagard för två matcher sedan.
Mot Vita Hästen visade dansken att han ville spela och slog till med ett hattrick.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

Modo klev in i matchen mot Vita Hästen som tabelljumbo med endast en vinst på kontot. Men under fredagskvällen lossnade det rejält för Ö-vikslaget.

Hemmalaget tog ledningen efter knappt 13 minuter när Max Tjernström helt fri framför mål hängde dit en backhand bakom Julius Pohjanoksa i Hästen-målet.

Det danska nyförvärvet Mikkel Aagaard har precis som resten av laget haft en tung start på säsongen. För två matcher sedan fick han sitta på läktaren – något han inte vill göra igen. I den andra perioden avgjorde han matchen.

Efter att NHL-lånet Jesper Lindgren pangade på ett rejält slagskott från högt upp i slottet tog den danska centern hand om returen och fick dit 2–0. Strax därefter åkte Vita Hästens Anton Johansson på ett matchstraff efter att han satte in en ful blindside-tackling mot huvudet på Max Tjernström.

Och Modo tog tillvara på det efterföljande power play-spelet. Återigen skickade Jesper Lindgren in en puck mot mål som Aagaard var sist på, efter en tilltrasslad situation.

Kort därefter tog han sig in på mål återigen, fick öppet mål och hängde dit 4–0. Nyförvärvets tredje mål för kvällen – på lite drygt sju minuter.

Vita Hästen fick in en tidig reducering i tredje perioden. NHL-spelaren Marcus Sörensen kom in som tredje man på en retur och skvätte upp pucken i nättaket – vilket innebär att han gjort poäng i alla sju matcher. Sörensen fick även en till chans i slutet av matchen men Modos succémålvakt Anthony Peters stod för en riktigt fotbollsräddning, när han slängde sig och fick en plock på pucken.

Men det var Modo som skulle få in ytterligare två mål och vann till slut matchen med 6–1.

Modo Hockey – HC Vita Hästen 6–1 (1–0, 3–0, 2–1)