HA-svepet: Bengtsson räddade SSK från nytt ras med hattrick

(11400) SSK
Bildbyrån

Publicerad: 8 december 2019

Christopher Bengtssons avgörande i förlängningen räddade Södertälje från ett nytt ras. Och Karlskoga vann komfortabelt mot krisande Kristianstad.
Här är svepet från den HockeyAllsvenska omgången.

Karlskoga – Kristianstad 7–3 (3-1, 2-2, 2-0)

BIK: Jesper Kokkonen 2, Max Wennlund 2, Fredrik Forsberg 2, Oliver Eklind
KIK: Morten Jensen, Fredrik Svensson, Malte Setkov

Redan efter sju minuter hade Karlskoga gjort två mål och skaffat sig en komfortabel ledning efter mål av Fredrik Forsberg och Max Wennlund. Med fem minuter kvar reducerade Morten Jensen för gästerna, men istället för att målet gav Kristianstad energi släppte man in 3–1 bara några minuter senare när Jesper Kokkonen hittade nätet.

Tidigt i den andra perioden reducerade trotjänaren Fredrik Hansson för Kristianstad, men liksom efter reduceringen i första perioden dröjde det inte länge förrän Karlskoga utökat på nytt. Jesper Kokkonen gjorde sitt andra mål för dagen.

Några minuter senare var det dags igen, den här gången var det Max Wennlund som noterades för sitt andra mål i matchen. Med 1:09 kvar av den andra perioden gjorde Malte Setkov Kristianstads tredje för dagen när han pricksköt in pucken bakom Henrik Lundberg.

I tredje perioden var det inget snack. Hemmalaget vann till slut med 7–3 sedan Fredrik Forsberg och Oliver Eklind blivit målskyttar.

Karlskrona – Södertälje 3–4 efter förlängning (0-1, 1-2, 2-0, 0-1)

KHK: Viktor Grahn, Daniel Norbe, Linus Karlsson
SSK: Christopher Bengtsson 2, Nick Olesen

Efter 5:42 hade forwarden Christopher Bengtsson gett SSK ledningen i powerplay, på assist från Adam Wilsby.

Den ställningen stod sig till mitten av den andra perioden, då Christopher Bengtsson slog till på nytt, återigen på pass från Adam Wilsby. Tio minuter senare utökade Nick Olesen, och där och då såg SSK ut att ha kontroll på matchen. Men med 49 sekunder kvar av den andra perioden reducerade Viktor Grahn för Karlskrona

Precis som så måna gånger förut ställde Södertälje till det för sig själva i den avslutande perioden. Efter tio minuter gjorde Janne Kivilahti 3–2 och dryga minuten senare kom också kvitteringen genom Linus Karlsson som såg till att ta matchen till förlängning.

Där såg Södertälje och Christopher Bengtsson dock till att extrapoängen hängde med till Södertälje.