DIF förnedrat av Örebro – Rögle, Färjestad och HV71 vann

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Västerås – Färjestad 1–3 (0-1,0-0, 1-2)

VIK: Oscar Hagman
FBK: Martin Johansson, Linus Arnesson, Carl Jakobsson

Västerås vann överraskande sin premiär mot Örebro, men mot Färjestad blev det för tufft. Martin Johansson gav gästerna ledningen efter åtta minuter i den första perioden.

Tre minuter in i mittenakten kvitterade Oscar Hagman när han tog tillvara på en chans framför mål.I tredje perioden ökade Färjestad tempot och först gjorde Linus Arnesson 2-0 och med fyra minuter kvar av matchen fastställde Carl Jakobsson slutresultatet till 3-1.

Frölunda – HV71 1–4 (0-0, 1-1, 0-3)
FHC:
Karl Henriksson
HV71:
Axel Holmström, Lias Andersson, Jesper Kokkonen, Simon Önerud

De två rivalerna Frölunda och HV71 möttes i säsongens första match för de båda lagen. Det var två lag som ville mycket, och med tanke på att det var första matchen för säsongen så bjöd lagen på en imponerande fart.

Axel Holmström gav HV ledningen i mitten på den andra perioden när han slog till framför Niklas Rubin i Frölundamålet. Innan den andra perioden var slut hade Karl Henriksson kvitterat för Frölunda.

Men i den tredje perioden kunde HV71 dra ifrån efter att Lias Andersson gjort 2-1. I slutet av den tredje perioden gjorde Jesper Kokkonen sitt första mål I HV-tröjan och bara minuten senare fastställde Simon Önerud slutresultatet till 4-1.

Växjö – Rögle 1–3 (0-0, 0-2, 0-0)
VLH:
Robert Rosén
RBK: Èric Gélinas, Craig Schira, Daniel Zaar

Rögle och Växjö drabbade samman i sin första träningsmatch för säsongen. Gästande Rögle inledde bäst och pressade laget hårt i den första perioden, men Växjömålvakten Erik Källgren stod emot väl.

Men när Èric Gélinas avlossade ett skott rakt upp i krysset kunde han inte längre stå emot. Strax därpå gjorde Craig Schira 2-0.

I den tredje perioden reducerade Robert Rosén, men närmre än så kom Växjö inte. Med två minuter kvar kunde Daniel Zaar fastställa slutresultatet i tom kasse.

Örebro – Djurgården 10–1 (3-0, 5-1, 2-0)

ÖHK: Jonas Rask 2, Oliver Eklind, Daniel Muzito Bagenda, Gustav Backström, Glenn Gustafsson, Robin Kovacs, Linus Öberg, Robin Salo
DIF: Tobias Björnfot

Djurgården blev rejält förnedrat i säsongens första match. Joonas Rask inledde målskyttet tidigt för Örebro och redan efter den första perioden stod det 3-0 på tavlan till Närkelaget.

Tobias Björnfot tände ett litet hopp för Djurgården i början på den andra perioden när han tog tillvara på ett friläge, men målet gav knappast den effekt som det borde gett. Örebro drog ifrån fullständigt och efter andra perioden stod det hela 8-1 på tavlan.

I den tredje perioden spelade Örebro bara av matchen, men trots det lyckades man mäkta med två mål till.