(10118) jonathan dahlén
Bildbyrån

Publicerad: 2 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Timrå var starkast i derbyt och vann återigen tack vare ett sylvasst powerplay, Björklöven fortsätter att se starka ut och AIK föll pladask hemma på Hovet och är ny jumbo.

Här summerar Johan Adamsson, reporter och krönikör på HockeyNews.se, kvällens sju matcher i Hockeyallsvenskan.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan

Drömstart för Modo – men Timrås PP fortsätter leverera

Det finns sämre sätt att starta ett derby på. Det tog tolv sekunder för Modo att spräcka nollan i heta bortamötet med Timrå. Johan Forsberg fick en hel ocean att åka på i offensiv zon, tittade upp och skickade in pucken framför mål där Mattias Norlinder kunde placera in 1–0-målet bakom Victor Brattström. Nu hjälpte inte det då Timrås powerplay fortsätter att vara sylvasst så här i säsongsinledningen. Timrå vann med 3–2 och två av målen kom i spel med en man mer medan det tredje (1–1-målet) kom sekunderna efter att Modo hade blivit fulltaligt. Timrå toppar fortsatt Hockeyallsvenskan – och man gör det mycket tack vare sitt powerplay.

Det flyter på för Björklöven

Fem matcher, lika många segrar och bara en tappad poäng hittills. Björklöven fortsätter att rada upp segrar och ser mer och mer ut som ett lag för den absoluta toppen. Mot Vita Hästen klev nye målvakten Joe Cannata upp stort och var en och en halv minut från att hålla nollan. Hästens reducering spikade slutresultatet, 2–1.

Lossnar det för Haag nu?

Han fullkomligt öste in mål under försäsongen, men i de fem inledande seriematcherna har målen uteblivit för Almtunas Villiam Haag. Kanske lossnar det nu. Mot Södertälje kom säsongens första fullträff när han styrde in 2–1-målet i mitten av den andra perioden. 2–1 blev även slutresultatet och Almtuna tog därmed sin första seger i år.

Gistedts nolla spräckt

Kristianstad kom till Mora med två raka 2–0-segrar i ryggen och Joel Gistedt hade därmed två raka nollor. Det stannade där. Oskar Svanlund tryckte in 1–0 för Mora från nära håll redan efter sju minuter och la grunden för hemmalagets seger där. Mora vann till slut med 3–2.

Första målet för unge backen...

Ännu en ung talang har gjort sitt första mål – och poäng – i Hockeyallsvenskan. Backen Isac Heens, som plockades in från Södertälje inför den här säsongen, fick se sitt backhandavslut leta sig in till 1–0 bakom Karlskogamålvakten Tim Juel drygt halvvägs in i den första perioden. Det målet betydde dock inte mycket – Karlskoga vände och vann till slut hur klart som helst med 6–1, bland annat efter två mål av Tor Immo, och AIK är nu jumbo i Hockeyallsvenskan.

...och för TAIF-forwarden

Han gjorde stor succé med Hanhals i Hockeyettan i fjol och belönades med ett allsvenskt kontrakt av Tingsryd. I Smålandsderbyt mot Västervik kom första målet för Robin Carlsson. Eller rättare sagt målen. Carlsson sköt både 2–2 och 3–2 i tredje perioden och Tingsryd kunde till slut vinna med 5–3.