(6354) aik oskarshamn
Bildbyrån

Publicerad: 25 januari 2019

FacebookXWhatsApp

AIK vann seriefinalen mot Oskarshamn efter stor dramatik, Emil Kruse spikade igen när Västervik vann igen och Björklöven tog sin första trepoängare sedan den 20 december.

Johan Adamsson, reporter och krönikör på HockeyNews.se, listar de hetaste punkterna från kvällens fyra matcher i Hockeyallsvenskan.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan

AIK håller liv i toppstriden

Seriefinal och mycket på spel på Hovet i Stockholm – och det blev precis så dramatiskt som förväntat. AIK såg ut att ha kopplat greppet både en och två gånger och gick fram till både 2–0 och 3–1 i den andra perioden. Men Oskarshamn toppar Hockeyallsvenskan av en anledning och lyckades, en hel del tack vara givmilt AIK-försvar, både reducera och kvittera innan andra var över. Gästerna kom tillbaka tack vare två mål inom loppet av en minut. I tredje gjorde Oskarshamn dessutom 4–3, men AIK hittade en väg tillbaka och kvitterade och med en och en halv minut kvar kontrade Daniel Muzito-Bagenda in 5–4 efter att ha snärtat upp segermålet i det första krysset bakom Adam Åhman. Ett oerhört viktigt mål i toppstriden där “Gnaget” nu bara har två poäng upp till Oskarshamn.

Efterlängtad trea för Löven

Nio raka matcher utan en enda trepoängare – men en dryg månad efter 3–2-segern mot AIK den 20 december vann Björklöven en match under ordinarie tid. Löven vann med 3–2 hemma mot Västerås efter att ha vänt ett tidigt 0–1-underläge. Mattias Granlund (2) och Jacob Peterson fixade målen mot Västerås. Björklöven har tre poäng upp till Karlskrona på åttondeplatsen.

Lars Voldens jättetavla

Var det säsongens värsta målvaktstavla hittills? Panterns Lars Voldens ingripande efter 21 sekunder borta mot Almtuna lär hamna högt upp på en sån lista när säsongen summeras. Almtuna anföll och Tony Mårtensson såg ut att bara vilja lägga ner pucken bakom mål. Det var knappt styrfart på “avslutet”, men på något märkligt sätt lyckades Panternmålvakten styra in pucken i eget mål och ge sitt eget lag en mardrömsstart. Till slut gick det ändå vägen för Pantern som 3–2-vann efter förlängning sedan Björn Svensson avgjort i förlängningen. Hans första mål sedan flytten tillbaka till Sverige. Nichlas Falk fick således ingen superstart som ny tränare i Almtuna. Förlusten var den sjätte raka för AIS.

Andra raka för Västervik

Från tre raka förluster till två raka segrar. Västervik har skaffat sig lite andrum ner till kvalseriestrecket tack vare 4–1 mot Tingsryd i onsdags och 1–0 borta mot Karlskoga i kväll. Darren Nowick sköt matchens enda mål tidigt i den tredje perioden och har återigen fått lite kontakt med lagen ovanför slutspelsstrecket. Västervik har fyra poäng upp till Karlskrona på åttonde plats. KHK har dock en match mindre spelad.