(2956) Mall hockeyettan
Bildbyrån

Publicerad: 13 november 2019

FacebookXWhatsApp

Allettan-jagande Kalmar HC tog en blytung seger hemma mot Kallinge/Ronneby. Segervapnet? Oväntat nog – powerplay.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan¨

Kalmar HC har lidit av ett svagt powerplay under hela hösten. Och i toppmötet hemma mot Kallinge/Ronneby fick laget chansen i sex minuter utan att få in pucken.

Men så när Kallinge drog på sig ett lagstraff med drygt fyra minuter kvar av den tredje perioden fick Kalmar chansen på nytt och den här gången tog man vara på chansen.

Finurlige Viktor Crus-Rydberg (ett mål och två assist i matchen) satte dit 3–2-pucken med två och en halv minut kvar. Linus Dahlstedt hade pucken vid sidan av kassen och hittade Crus-Rydberg vid den bortre stolpen, som tryckte in det förlösande målet.

– Det var faktiskt en variant som vi tränade på i går (läs tisdag), säger Kalmartränaren Stefan Fredriksson, som har ansvar för lagets powerplay.

– Vi skapade väldigt mycket i varje powerplay i kväll och det var bara en tidsfråga innan vi skulle få utdelning.

Kalmar kunde sedan hålla ut och ta en viktig trepoängare i kampen om platserna till Allettan.

Skönt att få utdelning i powerplay?

– Vi har sagt att vi inte ska bryr oss om statistiken. Som jag sa innan så ändrade vi lite inför den här matchen. Ett bra powerplay levererar som bäst när det behövs som mest.

Men efter en period såg det ut som att fem ödesdigra sekunder skulle första festen för smålänningarna. Martin Ekström och Ludwig Wistén gav Kalmar huvudvärk.

– Vi var inte på tårna på tekningen, vår back fick ett felskär, sedan kunde deras spelare ta sig förbi vår spelare och sedan lyfte han in en sinnessjuk backhand. Klart att det kändes tufft då vi hade ägt de 18 första minuterna i perioden. Det var annars vår bästa period på mycket länge, säger Fredriksson.

Men Kalmar kunde alltså resa sig. Efter mål av Linus Dahlstedt i mittperioden kunde backen Jens Andersson kvittera i mitten av den tredje.

I och med segern tog sig Kalmar förbi (en poäng före) Tranås i Hockeyettan södra och är just nu på den sista platsen till Allettan.

Sju omgångar återstår.

Varje match är livsviktig och det här var tre ruggigt sköna poäng. Jag är imponerad över det lugn vi visade upp efter den första perioden, säger Stefan Fredriksson.

För tabellfyran Kallinge var det här andra raka matchen som man tappade en ledning till förlust. Mot Halmstad i söndags hade man en 4–1-ledning som till slut blev 6–8.